Om mig

cockpitJag heter Thomas Forss och är sedan barnsben helt frälst i allt som har med flyget att göra. Människan har länge drömt om att nå nya höjder och kunna använda vingar på samma sätt som fåglar gör. Man har alltid haft en dröm om att flyga genom luften och känna friheten som kommer med det, men eftersom människan varken är en fågel eller en superhjälte som kan flyga så får man förlita sig på flygplanen för att ta sig upp i luften.

När morfar för första gången tog upp mig i himlen med sitt flygplan så var det redan då klart med vad jag skulle göra. Jag skulle bli pilot, eller i alla fall ägna hela mitt liv till att syssla med flygplan och få flyga dem. Det är en mycket mäktig upplevelse, och det är inte de stora jumbojetarna som lockar mig med flygningen. Det är de mindre planen, de som man verkligen kan få känna av luften med och styra lite som man vill.

Mitt älskade favoritplan Skyranger, ett franskt flygplan som byggdes för att vara lätt att underhålla, är det jag skär genom luften med. Eftersom att planet är hyfsat billigt om man jämför med andra så var valet självklart och att det dessutom ger mig en möjlighet att pilla och trixa med det själv, gör att jag lär mig än mer om flygplan och hur de formas och fungerar. Skyranger är helt enkelt det perfekta planet för den som har passionen att viga all sin lediga tid till flygningens härliga värld!

Här på min blogg kommer du då kunna följa mitt liv som flygare. Det kommer att handla om allt som har med flygvärlden att göra, och jag kommer såklart att ta upp mycket av utrymmet med historier och fakta kring det planet jag har, och dessutom hoppas jag att jag kommer kunna ta med er upp i luften, enbart genom att skriva text. Troligen kommer det vara svårt att hitta orden som bäst beskriver hur det känns, men jag kommer göra ett tappert försök! Välkomna hit till mig och jag hoppas att ni kommer få en högtflygande upplevelse!