Flyguppvisning i Mora

flygplanÄven om det kanske låter som att det endast är jag som har intresset för flyget och flygningar så är det faktiskt ett intresse som delas av hela familjen. Därför brukar vi vara iväg på så mycket olika flyguppvisningar som möjligt varje år, och det är speciellt en som i år har varit riktigt häftig och givande för hela familjen. Vi åkte helt enkelt upp till Mora, där Ovansiljans Flygklubb anordnade en flyguppvisning för hela familjen, och det kunde knappast passat oss bättre.

Det fanns aktiviteter för alla åldrar och det kanske häftigaste av allt var när dottern fick testa på att flyga själv. Man satte sig i ett plan av mindre modell och väl uppe i luften så lämnade piloten över spakarna till dottern, och hon var helt frälst när hon kom ner på backen igen. Kan lugnt säga att jag var riktigt nervös.

Tydligen var det en av de största flyguppvisningarna i Sverige och man kunde även titta på flygvapnets JAS-plan. Det var en riktigt trevlig upplevelse, att faktiskt få se den svenska stolthetens flygmaskin i egen hög person. Det är en dröm att en gång få sitta i cockpit på ett JAS-plan och verkligen känna alla g-krafter som det genererar.

Det var en mycket spännande och givande dag i Mora och jag är så otroligt lyckligt lottad att ha en familj som precis som jag är intresserade av flygplan och flygning. Det ska kanske erkännas ändå att de aldrig nog riktigt kommer att komma upp till min nivå!