Flygklubbar i Stockholmsområdet

ec-chjFunderar du på att börja flyga och bor i Stockholmsområdet? Då finns det finns ett antal olika flygklubbar du kan kontakta, för den som är intresserad av flygcertifikat, eller att hyra flygplan. Dock så har privatflygandet under senare åren blivit mycket eftersatt, och bristen på flygfält för privatflyg är högst påtaglig.

Roslagens flygklubb
Roslagens flygklubb erbjuder kurser för att skaffa flygcertifikat, och dessutom varje år provlektioner. Där kan man prova på hur det är att flyga, för att se efter om man är villig att betala kostnaderna för ett certifikat. Man anordnar även en mängd andra aktiviteter året runt, och har också en modellflygssektion. Klubben håller till vid sjön Limmaren utanför Norrtälje, och har över hundra medlemmar.

Stockholms flygklubb
Vad gäller Stockholms flygklubb, så är framtiden i skrivande ögonblick ytterst osäker. Klubben har funnits sedan 1930, och under lång tid hållit till på Bromma flygplats. Så inte längre, och även om målet är att komma tillbaka till Bromma, så kommer man i alla fall en tid att tvingas vistas någon annan stans. Stockholms flygklubb anordnar annars det som man kan förvänta sig av en flygklubb, vad gäller flygcertifikat och annat. Förhoppningsvis kommer hela situationen att lösa sig på bästa sätt.

Barkarby flygklubb
Barkarby flygklubb är, liksom Stockholms flygklubb, en flygklubb utan hemmaflygplats. Man arbetar dock på att detta ska ändras, och entusiasmen är det inte fel på. Den som tycker att det är viktigt att det finns tillgängliga flygfält för privatflyg i Stockholmsregionen bör alltså stödja Barkarby flygklubb. Man hyr dessutom ut flygplan, och arrangerar i samarbete med Östra Sörmlands Flygklubb privatflygcertifikatsutbildningar.