En härlig flygtur!

Härliga flygturer har jag upplevt många med min Skyranger, men somliga gånger är bara snäppet bättre än alla de andra. Flygning handlar framför allt om att ta tillfället i akt när väderförhållandena är som allra bäst. Det är speciellt viktigt när man flyger mindre plan, som jag gör, eftersom att de påverkas betydligt mer av turbulens än vad de större planen gör. Blåser det storm och regnar kraftigt gör man bäst som amatörflygare i ett litet plan att istället hålla sig på backen.

De bästa tillfällena som finns att flyga i Sverige är såklart under sommarhalvåret. Juli och augusti är månaderna som jag flyger som allra mest, och jag försöker i alla fall vara uppe fyra gånger i veckan under dessa härliga dagar, helt beroende på hur väderförhållandena är. I somras fick jag verkligen uppleva något alldeles speciellt när det kommer till flygningen, jag fick äran att vara med om de bästa förhållandena man kan tänka sig.

Morgonen var varm och vacker och jag drog direkt till hangaren för att förbereda planet. Allt såg precis lika bra ut som det gjort kvällen innan när jag pillat på det i säkert 5-6 timmar. Starten gick lätt och solen låg högt på himlen när jag styrde min Skyranger stadigt och stabilt i luften. Nästan helt vindstilla så planet agerade som en pil i luften och jag nöjt i fulla drag i flera timmar. Ett minne för livet, minst sagt, och jag hoppas få uppleva det någon gång igen, förhoppningsvis redan nästa sommar.