Concordes flygsimulator

Concorde är numera en flygplansmodell som är tagen ur drift. Den trafikerar alltså inte luftrummet längre, och som flygentusiast är det lite tråkigt. Concorden var nämligen ett flygplan som kunder göra det många amatörpiloter drömmer om att göra idag, nämligen att spränga ljudvallen. Passagerarplan kan idag inte göra det längre sedan planet togs ut drift, dels för att det fanns mycket olika säkerhetsproblem med det, men också på grund av att bränsleförbrukningen var extremt hög för Concorde.

Men det finns ett sätt att ändå få uppleva det, och tack vare att tekniken går så otroligt snabbt framåt har man idag kunnat ta fram mängder med olika simulatorer för olika flygplan, och Concorden är inte ett undantag i det fallet. Jag har själv provat en hel del olika simulatorer och det är häftigt att känna hur verklighetstrogna de är. Att nu få möjligheten att prova på att spränga ljudvallen med en Concorde, om än fiktivt, är en stor dröm jag har och en simulator jag någon gång måste få prova på.

I England finns nu Concorden på ett museum och likaså den simulator som användes till att utbilda piloterna som flög det. Det betyder att jag någon gång i framtiden måste ta mig till Brooklands Museum och prova på denna simulator som allmänheten nu kan ta del av, dessutom också få njuta av allt vad den brittiska flyghistorien har att erbjuda. Dags att börja spara pengar så att man en dag kan få uppleva och styra ett historiskt flygplan och upptäcka hur det brittiska flyget har utvecklats.