Air Force One på besök

Det var säkert inte många som missade att USA:s president Barack Obama var här på besök nu under sommaren, på sin väg till ett möte i Moskva. Rapporteringen kring det hela var närmast löjligt massiv och säkerhetspådraget var något som Sverige aldrig tidigare varit med om. Tänk att det blir så mycket väsen för att en president kommer hit, men med tanke på säkerhetssituationen omkring honom kan man ju kanske förstå varför stämningen kring det hela varit så upptrissad. Han är ju också titulerad som den viktigaste mannen i världen.

Något som däremot är betydligt mer imponerande är alla de olika saker som presidenten använder sig av för att ta sig runt omkring i världen. Man har ju hört talas om The Beast, Barack Obamas stridsvagnslimousine som han tar med sig och åker i vart i världen han än befinner sig. Mycket häftig sak, det där.

Men det som kanske är än mer känt som transportmedel för Amerikas president är hans flygplan, nämligen Air Force One, som figurerar i en mängd olika filmer och serier. Man har sett det på TV många gånger och det är i princip omöjligt för mig som svensk att någon gång få se det på riktigt. Nu fick vi dock chansen. Så när Barack Obama landande med sitt flygplan fick jag då äntligen se planet på riktigt, och det är nog något jag aldrig kommer att få göra igen. En högtidsdag, minst sagt, och planet var betydligt större än vad jag trodde att det skulle vara. Det vore häftigt att få se hur det ser ut på insidan.